Często zadawane pytania

5 najważniejszych pytań

Czy mogę sprzedać każde urządzenie?

Może się zdarzyć, że wprowadzony model nie znajduje się na liście urządzeń kwalifikujących się do odsprzedaży. W takim wypadku wycena nie będzie możliwa. Lista urządzeń biorących udział w promocji.

Czy do przesyłki muszę dołączyć akcesoria i oryginalne opakowanie?

Nie trzeba dołączać oryginalnego opakowania ani akcesoriów.

W jaki sposób otrzymam płatność?

Przelewem na podane w formularzu konto.

Po namyśle jednak nie chcę sprzedawać urządzenia.

Dopóki kurier nie odbierze od Ciebie urządzenia możesz anulować zgłoszenie (przycisk „Odwołaj przyjazd kuriera“).

Moje urządzenie zostało inaczej wycenione przez firmę Teqcycle — co się stanie, jeżeli nie zaakceptuję oferty cenowej?

Jeśli nie zaakceptujesz oferty, odeślemy Twoje urządzenie na nasz koszt.

Ocena online

Jak wybrać model urządzenia?

Model można wybrać, wpisując na stronie głównej nazwę producenta i modelu lub numer IMEI.

Czy mogę sprzedać każde urządzenie?

Może się zdarzyć, że wprowadzony model nie znajduje się na liście urządzeń kwalifikujących się do odsprzedaży. W takim wypadku wycena nie będzie możliwa. Lista urządzeń biorących udział w promocji.

Kiedy wyświetlana jest cena sprzedaży mojego urządzenia?

Cena sprzedaży jest wyświetlana zaraz po udzieleniu odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące oceny.

Czy mogę sprzedać więcej niż jedno urządzenie?

Tak, niemniej jeden kod promocyjny będziesz mógł wykorzystać dla jednego sprzedawanego urządzenia.

Jakie są konsekwencje prawne kliknięcia przycisku „Wyślij ofertę”?

Kliknięcie przycisku „Wyślij ofertę” oznacza, że składasz ofertę firmie Teqcycle, którą następnie firma Teqcycle może przyjąć. Z chwilą przyjęcia tej oferty zostaje zawarta prawnie wiążąca umowa sprzedaży.

Czy nie mogę po prostu wysłać do firmy Teqcycle moich urządzeń bez oceny online? Czy mogę otrzymać indywidualną ofertę mailowo lub telefonicznie?

Nie, nie ma takiej możliwości.

Czy mogę sprzedać urządzenie z włączoną blokadą aktywacji Apple albo Android lub inną?

Nie, przed przesłaniem urządzenia do nas należy usunąć wszystkie blokady. W przeciwnym razie urządzenie będzie bezużyteczne i nie będzie mieć dla nas żadnej wartości zakupu.

Co to jest blokada aktywacji Apple i jak mogę ją wyłączyć?

Blokada aktywacji Apple to aplikacja o nazwie „Znajdź mój iPhone”. W przypadku korzystania z tej aplikacji należy wylogować urządzenie z iCloud, wybierając kolejno pozycje: Ustawienia -> iCloud -> Znajdź mój iPhone -> Wyloguj się -> Wprowadź hasło konta Apple ID -> Wyłącz.

Co to jest blokada aktywacji Android i jak mogę ją wyłączyć?

W zależności od producenta mogą w urządzeniach z systemem Android występować różne blokady aktywacji. Urządzenie z włączoną blokadą aktywacji nie ma dla nas wartości zakupowej i nie zostanie przez nas kupione.

Uwaga: zresetowanie urządzenia do ustawień fabrycznych nie powoduje automatycznego wyłączenia blokady aktywacji!


Dostępne są między innymi poniższe blokady aktywacji:

a) Blokada konta Google

Usunięcie konta Google: Ustawienia → Konta → Konto Google → Wybór konta Google otwiera ustawienia synchronizacji konta → Otwórz menu → Usuń konto

b) Blokada przez blokadę reaktywacji Samsung

Usunięcie blokady reaktywacji Samsung: Ustawienia → Blokada ekranu i bezpieczeństwa lub ekran blokady i zabezpieczenia lub Biometria i zabezpieczenia → Znajdź mój telefon -> Dezaktywacja blokady reaktywacji → Potwierdzenie ze szczegółami konta Samsung.

c) Blokada przez identyfikator Blackberry

Usunięcie identyfikatora Blackberry: Wiadomość e-mail potwierdzająca wysyłana po skonfigurowaniu identyfikatora Blackberry zawiera łącze do usunięcia identyfikatora Blackberry.

Jak mogę śledzić stan mojego procesu sprzedaży?

Po zakończeniu procesu sprzedaży otrzymasz wiadomość e-mail z łączem prowadzącym na stronę z zestawieniem szczegółów transakcji. Będzie ona zawierać wszystkie informacje o statusie procesu sprzedaży. W wiadomościach e-mail będziesz otrzymywać powiadomienie o każdej zmianie statusu.

Wysyłka

Co się stanie z należącymi do mnie danymi zapisanymi w urządzeniu?

Przed wysyłką urządzenia należy zapisać osobiste dane na innym nośniku i przywrócić ustawienia fabryczne urządzenia. Po otrzymaniu urządzenia firma Teqcycle przeprowadza procedurę usuwania danych. Potem nie będziesz mógł ich odzyskać.

Jak mam przesłać moje urządzenie?

Postepuj zgodnie z wytycznymi przesłanymi w mailu potwierdzającym przyjęcie zgłoszenia.

Odbiór można zarezerwować na stronie statusu. Kurier pojawi się w określonym przedziale czasowym wokół wybranej daty.

Odbiór w weekendy i święta nie jest możliwy.

Jeśli wystąpią jakiekolwiek problemy z odbiorem przesyłki (np. jeśli nie było Cię w domu lub kurier się nie pojawił), możesz również dostarczyć przesyłkę do punktu obsługi klienta i wysłać używając tej samej etykiety wysyłkowej. Najbliższy punkt serwisowy znajduje się pod następującym linkiem:https://parcelshop.dhl.pl/mapa?type=fm_label

Czy do przesyłki muszę dołączyć akcesoria i oryginalne opakowanie?

Nie, nie ma takiej potrzeby.

Ocena przez firmę Teqcycle

Co się dzieje, gdy prześlę urządzenie?

Po otrzymaniu urządzenia przez firmę Teqcycle, urządzenie zostanie ocenione według tych samych kryteriów, według których je oceniłaś/-eś. Jeśli Twoja wycena będzie pokrywać się z naszą, sprzedaż zostanie zrealizowana a odpowiednia kwota zostanie przelana na Twoje konto. W wypadku gdy wyceny będą się różnić, przedstawimy Ci naszą ofertę odsprzedaży. Jeśli ją przyjmiesz, sprzedaż zostanie zrealizowana a odpowiednia kwota zostanie przelana na Twoje konto. W przeciwnym wypadku odeślemy Ci urządzenie na nasz koszt.

Co to jest ekspertyza oceniająca?

Ekspertyza ta porównuje Twoją wycenę z naszą. Na podstawie wyników ekspertyzy możesz zobaczyć, w których punktach Twoja wycena pokrywa się z oceną firmy Teqcycle, a w których się od niej różni.

Co w przypadku, jeśli ocena firmy Teqcycle pokrywa się z moją oceną?

Jeśli Twoja wycena będzie pokrywać się z naszą, sprzedaż zostanie zrealizowana a odpowiednia kwota zostanie przelana na Twoje konto.

Co w przypadku, gdy ocena firmy Teqcycle nie pokrywa się z moją oceną?

W wypadku gdy wyceny będą się różnić, przedstawimy Ci naszą ofertę odsprzedaży. Jeśli ją przyjmiesz, sprzedaż zostanie zrealizowana a odpowiednia kwota zostanie przelana na Twoje konto. W przeciwnym wypadku odeślemy Ci urządzenie na nasz koszt.

Co­ w przypadku, gdy nie zaakceptuję nowej oferty firmy Teqcycle?

Jeśli nie przyjmiesz naszej nowej oferty, po prostu odrzuć ją na swojej stronie z informacją o statusie, a urządzenie zostanie do Ciebie odesłane bezpłatnie.

Co się stanie z kartami SIM oraz kartami pamięci znajdującymi się w moim urządzeniu w chwili jego dotarcia do firmy Teqcycle?

Przed wysyłką urządzenia do firmy Teqcycle należy wyjąć z niego wszystkie karty SIM oraz karty pamięci. W przeciwnym wypadku zostaną usunięte z urządzenia i zniszczone. Jeżeli sprzedaż nie dojdzie do skutku i urządzenie zostanie odesłane Sprzedającemu, karty SIM i karty pamięci nie będą do niego odsyłane.

Zapłata za urządzenie

Jakie istnieją możliwości zapłaty za urządzenie?

Istnieje tylko jedna możliwość – przelewem na podane przez Ciebie konto bankowe. Pamiętaj, że przelew zostanie dokonany dopiero po przyjęciu oferty. Podanie danych bankowych będzie wymagane po zakończeniu procesu oceny, na ostatniej stronie.

Kiedy dostanę pieniądze za moje urządzenie?

Jeżeli przyjmiesz naszą ofertę, zlecimy przelew kwoty zakupu. Środki wpłyną na Twój rachunek bankowy w ciągu 10 dni roboczych.

Usuwanie danych

Czy moje dane zostaną usunięte w sposób bezpieczny?

Tak! Firma Teqcycle gwarantuje, że zapisane w Twoim urządzeniu dane zostaną usunięte całkowicie i w sposób bezpieczny. Ten proces jest audytowany przez organizację DEKRA. Usuwanie danych przeprowadzamy, korzystając z aktualnej wersji oprogramowania do trwałego usuwania danych firmy blancco.

Po zakończeniu procesu wystawimy potwierdzenie usunięcia danych z urządzenia na Twojej stronie z informacją o statusie. Potwierdzenie to można pobrać jako plik. Stanowi ono potwierdzenie, że z urządzenia usunięto wszystkie dane.

Wykorzystanie kodu promocyjnego Samsung Odkup

Czy moje dane zostaną usunięte w sposób bezpieczny?

Zrealizowanie kodu promocyjnego Samsung Odkup jest możliwe tylko w określonym, wcześniej zdefiniowanym okresie kampanii.

Wprowadzenie kodu promocyjnego Samsung Odkup w podane pole i aktywowanie go poprzez kliknięcie przycisku "Podaj kod bonu" jest możliwe tylko w trakcie procesu rejestracji.

Jeśli kod promocyjny nie zostanie wykorzystany w procesie rejestracji (np. z powodu zapomnienia lub nieaktywności), roszczenie o bonus za dany proces wygasa. Późniejsze dodanie kodu do określonego procesu nie jest możliwe.